Anneke Hooijer - Praktijk voor Hypnose en NLP Coaching.  
Ieder individu heeft de hulpbronnen in zich die nodig zijn voor verandering.

Zoek hulp voor

Beheersen angsten en nare gevoelens je leven?

Reken ermee af met IEMT.

Integral Eye Movement Therapy.

Hiermee kan jij snel en effectief resultaat behalen bij klachten zoals angsten, fobieën en niet altijd beheersbare emoties.

IEMT is een therapie waarbij jij je ogen beweegt in een door mij aangegeven patroon. 

Er worden dan nieuwe verbindingen gemaakt in je hersenen waarna de angst(en), fobie en emoties verminderen en vaak zelf totaal verdwijnen.

IEMT helpt je wanneer je regelmatig terugkerende klachten hebt zoals een negatief gevoel, futloosheid of mentale vermoeidheid, eventueel veroorzaakt door traumatische beelden. 

Door de oogbewegingen worden nieuwe verbindingen aangemaakt in je hersenen worden deze nare gevoelens omgezet worden in betere gevoelens. 

En uiteindelijk kun je beter omgaan met deze situaties.

Een traumatische ervaring hoeft niet perse groot en heftig te zijn. Een ervaring die je bijvoorbeeld op jonge leeftijd als traumatisch hebt ervaren, kan nog intensief doorwerken. Elke keer stap je weer in dezelfde rol, reageer je op dezelfde wijze terwijl je inmiddels ouder bent geworden. En het werkt dan net zo door als bij een spiergroep die je regelmatig traint en die sterker en steviger wordt. Je traint als het ware (ongemerkt en ongewild) de ongewenste ervaring waardoor die sterker kan worden.

IEMT is verwant aan EMDR, een van de verschillen is dat er niet of nauwelijks gesproken hoeft te worden over “het probleem”. 

Dit is prettig voor de cliënt, tijdens het proces van de oogbewegingen is het enige wat zij/hij hoeft te doen is te denken aan het beeld, de herinnering van de gebeurtenis waar ze last van hebben. Het resultaat is dat na afloop dit beeld, deze herinneringen hun emotionele impact verliezen en naar de achtergrond verdwenen zijn. Zo kan jij ook van deze nare gevoelens afkomen.

IEMT is ontwikkeld door Andrew T. Austin en er kan al vrij snel resultaat geboekt worden. Als IEMT practitioner kan ik aan jouw oogbewegingen zien wanneer er veranderingen optreden en daar op reageren met het aan te geven bewegingspatroon. Het kan ingezet worden bij oa. angsten en heftige emoties rond bepaalde gebeurtenissen of bij een identiteitsconflict. Ook kan ik je aangeven hoe je met je fysiologie, je lichaamshouding je gemoedstoestand positief kunt beïnvloeden.

Na een IEMT sessie kun je wat extra vermoeid zijn en raad ik je aan te zorgen voor je rustmomenten en veel water te drinken.

Om je probleem zo goed mogelijk te verhelpen, raad ik aan voor drie keer een sessie met 1 week er tussen, een afspraak te maken.

Door dat wat stilstaat in je gedachten of in je lichaam, weer te laten stromen zal het verdwijnen.


EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR werkt snel en is minder belastend dan de gebruikelijke gedragstherapie. Het is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden ontwikkeld door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. Door met je ogen een beweging te maken, die door de therapeut wordt aangegeven,  veranderen ook vaak de herinneringsbeelden zelf en worden ze bijvoorbeeld waziger of kleiner. Mogelijk komen er minder onprettige aspecten van dezelfde situatie naar voren komen. Daar werken we dan mee door. In veel gevallen kunnen er spontaan nieuwe gedachten of inzichten ontstaan die een andere, minder bedreigende, betekenis aan de gebeurtenis geven. Deze effecten dragen ertoe bij dat de schokkende ervaring steeds meer een plek krijgt in de levensgeschiedenis van de persoon.

Het MPP (Mind Perfection Protocol) is een protocol waarbij gebruik gemaakt wordt van zowel directe als ook indirecte hypnose. Toepasbaar ten aanzien van vele issues en problemen. De bijzondere resultaten die met dit protocol gehaald worden zijn te danken aan het gegeven dat je letterlijk en figuurlijk nu zelf ‘een knop omzet’ en de ‘touwtjes in handen neemt’.

Ben jij 100% gemotiveerd om je problemen los te laten en te laten gaan? Maak dan een afspraak en start met het oplossen daarvan

Coaching

Je zit vast, ergens, in een proces en je wat je graag wil is dat er iemand naar je luistert en de juiste vragen stelt zodat je inzicht krijgt om nieuwe stappen te gaan zetten. 

Je kunt aangeven of je samen aan tafel wil zitten of een wandeling wil maken tijdens het gesprek. Tijdens een wandeling voel je je vaak nog vrijer om (Persoonlijke) zaken uit te spreken en te benoemen.

Gewichtsproblemen aankomen of afvallen

Over- of ondergewicht kan je leven beheersen. Je probeert verschillende diëten en valt toch telkens weer terug in het "oude patroon". Je onbewuste beschermt je door reserves op te bouwen en zo kom je toch weer aan. Of je onbewuste zorgt voor een snelle verbranding van jouw zorgvuldig teveel aan calorieën om aan te komen en zo val je toch weer af. Onder hypnose gaan op zoek naar de oorzaak en 'programmeren' het onbewuste om veranderingen te bewerkstelligen.

Regressie / terug naar een vroeger leven

Hierbij ga je onder hypnose terug naar ervaringen uit het verleden of naar vorige levens om bepaalde blokkades in de herinnering te ontsluieren.

Als we in de sessie kunnen achterhalen waar het vandaan komt en wanneer het begonnen is, kun je het ook eenvoudig oplossen in het onderbewustzijn. 

Ben jij 100% gemotiveerd om je problemen los te laten en te laten gaan? Maak dan een afspraak en start met het oplossen daarvan.